Masterchef Australia

Hej! Jag såg förut att Masterchef Australia har börjat igen. Eftersom det hade gått några episoder på TLC så kollade jag från början på datorn istället, och såfort jag började titta insåg jag varför jag tycker programmet är så förjävligt bra. 
 
När man säger Masterchef så brukar man oftast tänka på MasterChef USA, och det var de första jag började med. Men ärligt talat, Australia är tusen gånger bättre.
 
Varför? I tell yah. Detta är min personliga åsikt!!!
 
- USA är enbart en tävling. Alla spelar var för sig och det är bara vinnarskallar hela bunten.
- De alla snackar skit om varandra även om det inte ger dem någon fördel? Varför säga att den ena inte kan laga när ni båda kom med i tävlingen? Jag förstår inte. Det är så osmakligt och samtidigt så sänds det över hela världen. 
- Allt är så scriptat. Säkert Australianska versionen också, men ärligt talat så gör dem vad som helst för att de ska bli spännande. Jag ska ge ett exempel!!
 
- En person har lagat en superfin rätt. Den ser bra ut och smakar bra. Två av domarna säger att den smakar bra osv, MEN den sista måste alltid lägga en onödig kommentar så personen ska känna sig lika osäker. "It's good... but is it good enough?" MEN HALLÅ?? Om du gillade rätten så borde personen få credit för den!? 
 
- Väldigt många (inte ALLA) har ett riktigt jälva stort ego. De tror att de är bäst och förstår nog inte ordet ödmjukhet. Går det bra för någon annan så är det bara fuck you, du kan inte laga mat. Jag fattar inte? Ni alla gillar mat, varför kan ni inte vara glada för andras skull även om det är en tävling? 
 
Varför föredrar jag Masterchef Australia?
Kolla på dess gullingar. Älskar dem de är så mysiga. <33333333
 
- Mat för dem handlar om gemenskap och kärlek. De älskar mat. 
- Deltagarna spelar schysst! De applåderar genuint åt varandra och blir faktiskt glada för varandras skull. 
- Domarna är ärliga utan att överdriva och de kan se deltagarnas drömmar. Det är så mycket mer personligt. Jag satt nyss och klappade händerna och log för en tjej gick vidare, bara för att de lät henne berätta sin story. 
 
Jag ville verkligen få ut mig detta eftersom jag bara har klagat av mig till min mamma angående detta, haha. Aja, godnatt!!!