Ideal

Har precis kommit hem ifrån frisören. Var självsäker när jag gick in, och jag självsäker när jag gick ut. Sen kom jag hem bara bröt ihop. Jag förstår hur töntig jag är. Det är bara hår, eller hur? Tyvärr, så ligger allt mitt självförtroende i mitt hår. Är håret dåligt mår jag dåligt. Jag har insett nu hur mycket jag har blivit påverkad av människor på senaste tiden när det kommer till mitt utseende. Jag har flera personer jag skulle vilja se ut som, och det driver mig lite till vansinne.
 
Jag har alltid som jag kan minnats haft en spärr i huvudet. När jag har sett fina människor på antingen tumblr, facebook eller instagram har jag ändå kunnat sagt till mig själv; Skit va snygg den här personen är, men aja, jag ser ut som jag ser ut!
 
Det värsta med den här situationen är att det är inte en dålig klipp. Hon var jätteduktig och jag skyller inte på henne, det är bara förjävligt att jag ska må såhär om mig själv. Jag vill känna mig och se söt ut. Hela tiden strävar jag efter att se "söt" ut. Jag är så inspirerad av både Koreansk och Japansk mode där alla människor har väldigt söta drag, hår, kläder osv. Därför är det jobbigt när man inte känner sig tillräcklig.
 
Här är en av mina största inspirationer, Ayumi Seto. Hon är supersöt och har alltid så fint hår. Jag hade egentligen samma frisyr som henne innan jag klippte av det. Men samtidigt vet jag att jag inte kände mig bekväm i det andra håret. Jag ville ha nytt. Men nu sitter jag här, gråter och ångrar mig så djupt.
Det är lätt att säga till själv: Du kommer aldrig se ut sådär! Men det är svårare att acceptera. Jag vet inte vad som har hänt med mig ärligt talat, men jag känner mig inte vacker. Inte just nu. Jag kan sminka mig men ta bort det fem minuter innan skolan börjar för jag känner mig alltför osäker för att gå ut ur huset. Det är jobbigt. Därför ändrar jag på mig för att se om det kanske hjälper, utan att tänka på konsekvenserna. Så nu sitter jag här, med mindre hår någonsin och mindre självförtroende än någonsin. Jag vill inte behöva sträva för att se ut som någon annan, men just nu skulle jag hellre se ut som någon annan än mig själv.