Detaljer - Five

Så jag har varit på rithumör den senaste tiden. Jag har insett att det är inom detta område jag vill jobba med i framtiden, så jag har försökt att rita så mycket som möjligt den senaste tiden. Men jag vill gärna dela med mig av ett tips till alla som ritar på ritplatta. Nu är jag verkligen ingen expert, men om någon har hjälp av mitt tips så är det kul!
 

Jo, när du har en idé i huvudet så börja rita direkt. Oftast brukar jag börja med vad jag tycker är roligast - ögonen. För börjar jag med någonting tråkigt som oftast är huvudet och kroppen blir jag frustrerad och lägger av, men om jag får rita ögonen först ser jag min vision mycket bättre.
 
Här är ett exempel hur en skiss kan börja. Jag har börjat att förstora min pensel, så det går snabbare att få fram det man har i huvudet. Har jag för smal så blir jag otroligt petig, vilket man inte behöver när man gör en skiss.
 
 
Såhär såg det ut när jag hade gjort linearten, stor skillnad eller hur? Det är när man gör line-arten som man  verkligen kan göra detaljerna man önskar. Jag testade lite färger men tyckte hon såg alldeles för dassig ut.
 
...Och här är nästan en helt färdig teckning. Ska lägga till lite effekter i photoshop och göra klart all skuggning. Om någon känner igen henne så applåder till dig, verkligen.
 
 

Kommentarer:

1 Pingypuff:

skriven

DET ÄR FIVE FRÅN ZANKYOU NO TERROR!! <3 Lisa x Twelve FTW! <3 <3

Svar: JAAAAAAA! <3 Omg det är den bästa animen ever, ja gud ja shippar så mycket!!
None None